|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
PAPRYCZKI Z NUTĄ TUŃCZYKA |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: w/g uznania Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju, odsączona
4 szalotki, białe i jasnozielone części, pokroić drobno
4 łyżki majonezu
1 kawałek sera pleśniowego 3-5 dkg
2 łyżki twarożku
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki świeżego soku z cytryny
2 łyżki soku z papryki (marynaty)
1 szczypta soli i pieprzu, do smaku
1 słoik litrowy papryki czereśniowej ok 20 szt.(słodka lub ostra)
|
Opis przygotowania: Robimy pastę z tuńczyka: Umieszczamy wszystkie składniki, z wyjątkiem papryki, w misce z robota kuchennego. Pulsacyjnie 2-3 razy szatkujemy, aż będziemy zadowoleni z konsystencji. Preferuję pastę. Jeśli nie mamy robota kuchennego, zagniatamy wszystkie składniki widelcem. Dodajemy przypraw, jeśli jest to pożądane.
Bądźmy przygotowani, na drobną robótkę. Papryki wiśniowe są małe, dlatego zalecam ostrożne wycinanie otworków i czyszczenie z pestek. Do napełniania nadzieniem można użyć dekoratora cukierniczego, lub niewielkiej łyżeczki. Gdy nam zostanie trochę nadzienia, przechować i wykorzystać np.: do krakersów.
Podajemy schłodzone skropione oliwą z oliwek. |
|
Opis / Uwagi: Wiem z własnego doświadczenia, że ta przystawka wywołuje nagły uśmiech radości i zaskoczenia wśród gości. Ktoś zapewne powie coś takiego: "Wow, co to jest?" Mogę zagwarantować, że ta przystawka nie przejdzie bez echa. W smaku jest to coś nowego - nadal czerwone papryki, ale z niesamowitą głębią smaku, która jest trudna do opisania: słodkie, ostre, marynowane, pieprzne, delikatnie rybne,. To najlepsze, co chciałbym zaproponować. Proszę spróbować. |
| Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 3922 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|