| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Boczniaki duszone po czesku |  
	 |  
		Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 7 Ocena: 4.85  Składniki: 50 dkg boczniaka, 
3 łyżki tłuszczu, 
3 cebule, 
sól, 
pieprz, 
kminek mielony, 
0.5 szkl. bulionu lub wywaru z warzyw.
 
  |  
	Opis przygotowania: Kapelusze boczniaka pokroić na paseczki. Podobnie postąpić z cebulą i podsmażyć do szklitości na podgrzanym tłuszczu, następnie dodać do niej grzyby. Zalać bulionem lub wywarem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem i kminkiem. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia czeska |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  	 |  
		| Przepis czytano już 11371 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |