przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gęś praska

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/2 gęsi,
dkg mąki tłuszcz,
2 główki czosnku,
20 dkg cebuli (dymki lub szalotki),
1/2 szkl. śmietany łyżeczka startej skórki cytryny,
sól,
pieprz i majeranek do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Czosnek obrać, sparzyć i osuszyć. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć razem z czosnkiem, dodać do gęsi pod koniec duszenia ze śmietaną i skórką cytrynową, doprawić. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 9733 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin