Kiszona kapusta z suszonymi śliwkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg kapusty kiszonej
2 duże cebule
5 suszonych śliwek
5 dag suszonych grzybów
10 ziaren pieprzu czarnego
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki mąki
olej
majeranek
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: 1 . Grzyby namocz , ugotuj . Kapustę opłucz , pokrój . Zalej 1,5 szklanki wody dodaj przyprawy . Przykryj , ugotuj . Dodaj grzyby wraz z wywarem . Cebule posiekaj , zeszklij na oleju . Dodaj mąkę , wlej 5 łyżek wody , zamieszaj . Dodaj do kapusty razem ze śliwkami . Gotuj 30 minut . Przypraw . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4674 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |