przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kiszona kapusta z suszonymi śliwkami


Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
2 duże cebule
5 suszonych śliwek
5 dag suszonych grzybów
10 ziaren pieprzu czarnego
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki mąki
olej
majeranek
sól
pieprz

Opis przygotowania:
1 . Grzyby namocz , ugotuj . Kapustę opłucz , pokrój . Zalej 1,5 szklanki wody dodaj przyprawy . Przykryj , ugotuj . Dodaj grzyby wraz z wywarem . Cebule posiekaj , zeszklij na oleju . Dodaj mąkę , wlej 5 łyżek wody , zamieszaj . Dodaj do kapusty razem ze śliwkami . Gotuj 30 minut . Przypraw .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4674 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin