przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piernik z czarną porzeczką


Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 szklanki mąki
5 jajek
1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
2 szklanki cukru
2 szklanki mleka
1 szklanka oleju
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cynamonu
2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
2 łyżki przyprawy do piernika
10 dag bakalii

Opis przygotowania:
1 . Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę .
2 . Ciągle mieszając , dodawać na przemian mleko i mąkę . Wlewać stopniowo olej , dodać kakao , cynamon , sodę i przyprawę do piernika . Na koniec dżem i bakalie .
3 . Masę przełóż do natłuszczonej blachy . Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin