przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tarta joguryowa

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
300 ml jogurtu greckiego
1/2 szklanki śmietany 30 %
3 limonki
3 łyżki żelatyny
8 dag cukru pudru
zielony barwnik spożywczy
2 łyżki startej gorzkiej czekolady
1/2 op . zielonej galaretki
Spód :
18 dag herbatników kokosowych
8 dag masła

Opis przygotowania:
1 . Spód : masło stop , ostudź . herbatniki pokrusz , połącz z masłem . Tortownicę wyłóż folią , włóż masę , ugnieć . Chłodź kilka godzin .
2 . Żelatynę namocz w zimnej wodzie . Podgrzewaj , rozpuść . Śmietanę ubij . Jogurt , cukier puder , sok z limonki oraz barwnik spożywczy zmiksuj . Dodaj żelatynę , połącz . Dodaj śmietanę i czekoladę , wymieszaj . Masę rozsmaruj na spodzie , schłodź .
3 . Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu . Gdy zacznie tężeć , wylej na ciasto . Schłodź .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3984 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin