|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tarta joguryowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 300 ml jogurtu greckiego
1/2 szklanki śmietany 30 %
3 limonki
3 łyżki żelatyny
8 dag cukru pudru
zielony barwnik spożywczy
2 łyżki startej gorzkiej czekolady
1/2 op . zielonej galaretki
Spód :
18 dag herbatników kokosowych
8 dag masła
|
Opis przygotowania: 1 . Spód : masło stop , ostudź . herbatniki pokrusz , połącz z masłem . Tortownicę wyłóż folią , włóż masę , ugnieć . Chłodź kilka godzin .
2 . Żelatynę namocz w zimnej wodzie . Podgrzewaj , rozpuść . Śmietanę ubij . Jogurt , cukier puder , sok z limonki oraz barwnik spożywczy zmiksuj . Dodaj żelatynę , połącz . Dodaj śmietanę i czekoladę , wymieszaj . Masę rozsmaruj na spodzie , schłodź .
3 . Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu . Gdy zacznie tężeć , wylej na ciasto . Schłodź . |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: natalina4 | Przepis czytano już 3984 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|