Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki białego octu winnego Ponti
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
300 g makaronu spaghetti de Cecco
200 g kiełbasy śląskiej
2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
suszona bazylia
1 biała cebula
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3474 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |