|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik dyniowo-imbirowy bd |
|
Poziom: łatwy Czas: 120 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 140 g - biszkoptów
3 łyżki - zarodków pszennych
2 łyżki - kakao
2 łyżki - cukru pudru
½ szklanki - oleju z pestek winogron
Dekoracja
2 łyżki - masy krówkowej
1 łyżka - mleka
płatki migdałów
Masa
750 g - twarogu
250 g - musu z dyni
250 g - serka mascarpone
1 - budyń o smaku toffi
2 łyżki - masy krówkowej
150 g - cukru pudru
4 - jajka
½ łyżeczki - cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżeczki - startego imbiru
skórka z pomarańczy
1 łyżeczka - esencji waniliowej
3 łyżki - śmietanki kremówki
|
Opis przygotowania: Dynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec (35-45 minut, 180 st. C). Po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować. Dodać ser biały oraz serek mascarpone, budyń, masę krówkową, cukier puder, jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir, skórkę pomarańczową, esencję waniliową i śmietankę. Zmiksować.
Biszkopty pokruszyć (najlepiej za pomocą wałka), wymieszać z zarodkami, kakao, cukrem pudrem i olejem. Przełożyć do formy 24 x 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem. Wyrównać. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Masę serowo-imbirową przelać na podpieczony spód. Wstawić na 1 godz. i 15 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 st. C. Ciasto zostawić w wyłączonym piekarniku na 15-20 minut.
Na patelni uprażyć płatki migdałów. Wierzch sernika pokryć masą krówkową. Posypać uprażonymi płatkami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 3201 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|