| Gęsta zupa z makaronem i pesto | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  50 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
 słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
 100 g makaronu małe muszelki Arrighi
 1 drobno posiekana cebulka
 1 ząbek czosnku
 1 drobno posiekana marchewka
 1 łodyga pokrojonego selera naciowego
 100 g kawałeczków boczku
 oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 2 ziemniaki
 150 g białej fasoli z puszki
 1 l bulionu wołowego
 100 g zielonej fasolki szparagowej
 100 g zielonego groszku
 sól i pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.
 Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto
 z bazylią.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
 | 
		|  | 
| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 3911 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |