przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili Con Carne I

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
250 g czerwonej fasoli,
500 g mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego),
1 cebula,
1 papryka,
5 świeżych pomidorów bez skórki lub 240 g pomidorów z puszki,
sól,
olej do smażenia,
przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej.

Opis przygotowania:
Fasolę zalać zimną wodą i moczyć przez 8 h. Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 h (mięso mielone wystarczy obsmażyć). Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Po 3 min. smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzoną fasolę, doprawić przyprawą lub solą i dusić do miękkości mięsa.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis czytano już 8988 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





oryginalna/nieoryginalna po prostu dobra
Dodał/a ~Aga dnia 2008-05-25 18:22:08

no i co z tego. Ważne że potrawa jest pyszna. Polecam

masakra
Dodał/a ~mateusz dnia 2008-05-21 01:01:30

to nie jest przepis na chili con corne. błazenada. nazwijcie to ludzie np.: własna wizja tego dania











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin