przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Aromatyczna rolada cielęca


Poziom: średni
Czas: 90 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na 10 osób:
" 1kg cielęciny
" 5 jajek
" 300g szpinaku świeżego (umytego)
" ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
" 100g tartego parmezanu
" 30g majeranku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
" 2 średnie cebule

Opis przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 4173 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin