przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tortilla warzywna


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 10 placków tortilla
" 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
" 500 g fasoli białej (z puszki)
" 700 g passaty Valfrutta
" 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
" 300 g dojrzewającego twardego sera
" 1 łyżeczka kminku
" 1 por
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3019 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin