Tortilla warzywna |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 10 placków tortilla
" 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
" 500 g fasoli białej (z puszki)
" 700 g passaty Valfrutta
" 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
" 300 g dojrzewającego twardego sera
" 1 łyżeczka kminku
" 1 por
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3019 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |