|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lemoniada z malinami, cytryną i herbatą |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 200 g malin
2 cytryny
3 łyżki kompozycji Inspiracja marki Czas na Herbatę
23 łyżki miodu
Kilka gałązek melisy
2 litry wody mineralnej, np. gazowanej
|
Opis przygotowania: Maliny przekładamy do foremek do lodu, zalewamy wodą i mrozimy. Zaparzamy herbatę w małej ilości wody*. Studzimy. Wyciskamy sok z 1 cytryny. Drugą cytrynę kroimy w plastry. Do dużego dzbanka przelewamy herbatę, dodajemy miód, sok z cytryny. Wrzucamy kostki lodu z malinami, wrzucamy plastry cytryny oraz gałązki melisy, dopełniamy wodą. Mieszamy i podajemy.
* Zalecany sposób parzenia:1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200ml) wody o temperaturze ok. 80 st. Celsjusza (tj. mniej więcej 5 minut po zagotowaniu wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 1 do 3
minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu. |
|
Region: Pozostałe | |
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 3525 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|