| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Lemoniada z malinami, cytryną i herbatą |  
	 |  
		  Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 200 g malin 
2 cytryny 
3 łyżki kompozycji Inspiracja marki Czas na Herbatę 
23 łyżki miodu 
Kilka gałązek melisy 
2 litry wody mineralnej, np. gazowanej
 
  |  
	Opis przygotowania: Maliny przekładamy do foremek do lodu, zalewamy wodą i mrozimy. Zaparzamy herbatę w małej ilości wody*. Studzimy. Wyciskamy sok z 1 cytryny. Drugą cytrynę kroimy w plastry. Do dużego dzbanka przelewamy herbatę, dodajemy miód, sok z cytryny. Wrzucamy kostki lodu z malinami, wrzucamy plastry cytryny oraz gałązki melisy, dopełniamy wodą. Mieszamy i podajemy. 
* Zalecany sposób parzenia:1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200ml) wody o temperaturze ok. 80 st. Celsjusza (tj. mniej więcej 5 minut po zagotowaniu wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 1 do 3 
minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu. |  
	 |  
	| Region:  Pozostałe |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  flypr |  	| Przepis czytano już 4226 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |