przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przepis na Ice Mango Puffins caffe, czyli mrożoną kawę z mlekiem sojowym i chrupiącymi puffingowanymi owocami mango


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 1
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na jedną porcję:

- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( lub zaparzona w niewielkiej ilości wody i wystudzona porcja kawy parzonej odcedzonej z fusów )
- cukier trzcinowy/ksylitol/zwykły/stewia ( wg upodobań )
- gotowana woda ok 1/5 szklanki
- 2 łyżki zblendowanego mango podprawionego do smaku cukrem trzcinowym ( lub zamiennie dżem z mango )
- mleko sojowe 300 ml
- kostki lodu ( całe lub miażdżone )
- kilka kawałeczków puffingowanego mango BIO ( Puffins )
- wiórki kokosowe

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Do shakera lub dużego słoika wsypać rozpuszczalną kawę oraz cukier i zalać minimalną ilością gorącej wody potrzebną do rozpuszczenia się składników. Dokładnie wymieszać czekając aż kawa i cukier zupełnie się rozpuszczą. Dopełnić mlekiem sojowym (ryżowym, owsianym, lub zwykłym  wg upodobań), dodać zblendowane mango ( lub dżem z mango) shaker zakręcić i dobrze wstrząsnąć kilka razy. Całość przelać do wysokiej szklanki, dodać lód, wymieszać.
Top zalać mleczną pianką ze spienionego mleka ( lub przyozdobić bitą śmietaną), posypać wiórkami kokosowymi oraz kawałkami chrupiącego puffingowanego mango. Gotowe!

Puffingowane* - czyli suszone nowoczesną metodą puffingu - w podciśnieniu, w temperaturze poniżej 40 stopni. W odróżnieniu od tradycyjnego, powszechnie stosowanego w przemyśle spożywczym suszenia konwekcyjnego, zachodzącego w wysokiej temperaturze, zubażającej otrzymywany susz poprzez wyniszczenie cennych składników i witamin, puffing jest bezpieczny i pozwala na zachowanie pełnego bogactwa naturalnych składników i cennych witamin znajdujących się w owocach.

Puffins.co
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 3370 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin