|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Roladki z pstrąga z sokiem cytrynowym i imbirem przepis |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 840 g filetów z pstrąga
35 ml soku z cytryn Limmi
10 g świeżego imbiru
30 g orzeszków piniowych
3 łyżki bułki tartej
30 g rodzynek
15 liści laurowych
40 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
|
Opis przygotowania: Umyj rodzynki, a następnie zamocz je w 25 ml soku z cytryn Limmi na około 10 minut. Odsącz rodzynki, nie wylewając soku z cytryn (potrzebny będzie w dalszej części przepisu).
Bułkę tartą wsyp do miski, dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, utarty imbir, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.
Do pozostałego soku z cytryn dodaj 20 ml oliwy z oliwek. Płyn wymieszaj z przygotowanymi wcześniej składnikami suchymi, tak aby powstała masa na nadzienie roladki.
Przygotuj pstrąga: obierz rybę z skóry i pokrój w cienkie (4 mm), długie plastry. Dopraw dla smaku solą i pieprzem. Na każdym z plastrów ryby rozprowadź warstwę nadzienia i zwiń je w roladki. Możesz użycz wykałaczek, aby roladki miały bardziej zwięzłą formę. Dla ozdoby, użyj liści laurowych, obwiń je wokół roladki, i również nadziej na wykałaczki.
Do naczynia żaroodpornego wlej 10 ml oliwy z oliwek. Roladki ułóż w odległości 2 cm od siebie, tak aby się nie dotykały. Potrawę polej 10 ml soku z cytryny i piecz 12 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku, w temperaturze 180°C. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2940 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Roladki Dodał/a ~oleg dnia 2016-03-10 16:09:53
Roladki Kordon błyszczymoże być stosowan w kremowym sosie http://przepisykulinarneonline.info/dania-glowne/roladki-kordon-blyszczymoze-byc-stosowan-w-kremowym-sosie/
|
|
|
|