przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piszinger


Poziom: b. łatwy
Czas: 50 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 kostki masła ( 1 kostka)
300 g cukru (150 g cukru)
5 żółtek (3 zółtka)
120 g gorzkiego kakao (60 g kakao)
10 andrutów (5 andrutów- 1 paczka)
2 łyżki koniaku
50 g wiórków kokosowych

Opis przygotowania:
Cukier wsyp do rondelka, dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier) i zagotuj.
Stopniowo dodawaj masło, zaczekaj, aż się rozpuści, zdejmij garnek z ognia i lekko ostudź.
Do cukru wbijaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.
Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku  i gotowe.
Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą&
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Przechowuj w chłodnym miejscu i pokrój, dopiero
gdy masa stężeje. Mniam!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 3014 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin