|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Piszinger |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 50 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 kostki masła ( 1 kostka)
300 g cukru (150 g cukru)
5 żółtek (3 zółtka)
120 g gorzkiego kakao (60 g kakao)
10 andrutów (5 andrutów- 1 paczka)
2 łyżki koniaku
50 g wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: Cukier wsyp do rondelka, dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier) i zagotuj.
Stopniowo dodawaj masło, zaczekaj, aż się rozpuści, zdejmij garnek z ognia i lekko ostudź.
Do cukru wbijaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.
Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku i gotowe.
Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą&
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Przechowuj w chłodnym miejscu i pokrój, dopiero
gdy masa stężeje. Mniam! |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 3014 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|