Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami w 3 krokach! |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 1 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " ½ kostki półtłustego twarogu
" 2 łyżki jogurtu naturalnego
" 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
" 6 szt. winogron
" 6 szt. orzechów (np. nerkowca)
" 1 łyżka miodu
|
Opis przygotowania: 1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.
2. Chleb upiec w tosterze.
3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2834 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |