Tortilla w wersji FIT | 
	 | 
		  Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: "	2 tortille (np. Dan Cake) 
"	200g kurczaka 
"	4 listki sałaty 
"	1 cebula 
"	4 łyżki kukurydzy konserwowej 
"	2 łyżki czerwonej fasoli z puszki 
"	½ papryki czerwonej 
"	2 pomidory 
"	ulubione przyprawy 
"	4 łyżki oleju rzepakowego
 
  | 
	Opis przygotowania: Kurczaka pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w oleju, doprawić odrobiną soli oraz ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku 20min. w 180ş. W tym czasie umyć i pokroić warzywa. Na tortilli ułożyć warzywa i kurczaka, złożyć oraz przekłuć długą wykałaczką.  
Można podawać na zimno lub na ciepło. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Tortilla  specjał kuchni meksykańskiej. W Polsce służy nam jako baza do rozmaitych dodatków. Podana na zimno, stanowi szybką przekąskę, którą możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Za to w wersji na ciepło, połączona z ulubionym sosem będzie pożywnym obiadem! | 
		 | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3493 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |