Pstrąg łososiowy na karczochach |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (2 porcje):
" 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
" 1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti
" 200 g makaronu Rurki skręcane Tortiglioni nr 24 marki Arrighi
" 200 g pomidorów koktajlowych
" 1/2 małej cebuli
" 1 ząbek czosnku
" garść bazylii
" Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia
" Glassa Gastronomica marki Ponti
" 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
" sól
" pieprz
" pieprz czerwony w ziarnkach
|
Opis przygotowania: Wykonanie:
1. Pstrąga umyj. Posól.
2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
3. Pomidorki przekrój na połowy.
4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.
5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.
6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.
7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 610 minut.
8. Posiekaj bazylię.
9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.
10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2625 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |