Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku
|
Opis przygotowania: Jogurt, bazę naszego sosu, dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość należy dokładnie wymieszać.
Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Smacznego! |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 3059 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |