przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku

Opis przygotowania:
Jogurt, bazę naszego sosu, dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość należy dokładnie wymieszać.

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.

Smacznego!
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 3059 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin