przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mintaj po grecku

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
8 filetów z mintaja,
6 dużych cebul,
oliwa lub olej,
2 pomidory,
sok z cytryny,
margaryna,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cebulę pokrajać w plasterki i zesmażyć z czosnkiem na oleju. Wysmarować blachę do pieczenia - margaryną. Włożyć do niej odsączone i posolone filety. Na wierzchu ułożyć cebulę z czosnkiem. Na każdej porcji położyć po plasterku pomidora i cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piec ok. 25 - 40 min. Co jakiś czas polewać wodą, żeby zapobiec wysychaniu. Podajemy z pieczywem z dodatkiem sosu pieczeniowego.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10942 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin