|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mintaj po grecku |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 8 filetów z mintaja,
6 dużych cebul,
oliwa lub olej,
2 pomidory,
sok z cytryny,
margaryna,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Cebulę pokrajać w plasterki i zesmażyć z czosnkiem na oleju. Wysmarować blachę do pieczenia - margaryną. Włożyć do niej odsączone i posolone filety. Na wierzchu ułożyć cebulę z czosnkiem. Na każdej porcji położyć po plasterku pomidora i cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piec ok. 25 - 40 min. Co jakiś czas polewać wodą, żeby zapobiec wysychaniu. Podajemy z pieczywem z dodatkiem sosu pieczeniowego. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 10942 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|