| Pijak | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 60 min.
 Głosów: 2Ocena: 4.50
Biszkopt:
 4 jajka
 ž szkl. cukru
 ž szkl. mąki
 ˝ łyżeczki proszku do pieczenia
 ź szkl. suchego maku
 masa:
 ˝ l mleka
 2 budynie śmietankowe / waniliowe
 1 kostka masła
 cukier
 oraz:
 herbatniki
 spirytus
 polewa
 wiórki kokosowe
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i makiem. Piec w temp. 160 st. C ok. 30-45 min.
 Masa: ugotować budyń z cukrem. Utrzeć masło, dodać ostudzony budyń.
 Biszkopt przełożyć masą budyniową, ułożyć herbatniki maczane w spirytusie, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7612 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |