przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pijak

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
ž szkl. cukru
ž szkl. mąki
˝ łyżeczki proszku do pieczenia
ź szkl. suchego maku
masa:
˝ l mleka
2 budynie śmietankowe / waniliowe
1 kostka masła
cukier
oraz:
herbatniki
spirytus
polewa
wiórki kokosowe

Opis przygotowania:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i makiem. Piec w temp. 160 st. C ok. 30-45 min.
Masa: ugotować budyń z cukrem. Utrzeć masło, dodać ostudzony budyń.
Biszkopt przełożyć masą budyniową, ułożyć herbatniki maczane w spirytusie, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6810 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin