|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jawo poleca: Przepis na uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 4 porcje:
brokuł
puszka fasoli czerwonej
puszka zielonego groszku
opakowanie uszek z mięsem Jawo
serowa pierzynka:
150 g żółtego sera
5 łyżek majonezu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Ugotuj uszka z mięsem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu czas gotowania 12 minut. Ugotuj brokuł podzielony na różyczki, następnie zostaw go na 10 minut w zimnej wodzie z lodem. Po wyciągnięciu z wody podziel na małe cząstki. Przygotowuj pierzynkę: ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami, dodaj majonez i tarty czosnek, dopraw solą i pieprzem, a później dokładnie wymieszaj. Ułóż podzielony na cząstki brokuł na ugotowanych uszkach z mięsem, dodaj fasolę, groszek i przykryj całość serową masą. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
Wskazówka:
W wersji bezmięsnej uszka z mięsem można zastąpić uszkami z pieczarkami. Zamiast serowej pierzynki możesz posypać całość tartą mozzarellą do pizzy, zapiekanek i sałatek.
Gotowe danie dobrze komponuje się z zieloną sałatą z lekkim dressingiem. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
jawo.pl |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam | Przepis czytano już 2818 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|