|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto cappuccino |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 10Ocena: 4.49
I ciasto biszkoptowe:
 8 jajek
 28  dag  cukru
 16 dag  mąki
 4 dag kakao
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 II ciasto:
 20 dag kokosu
 5 białek
 1 szkl. cukru
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 masa:
 5 żółtek
 cukier waniliowy
 3 łyżki mąki
 1 budyń śmietankowy
 2 szkl. mleka
 ž szkl. cukru
 1 kostka masła
 3 dag kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym
 polewa
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną  z proszkiem oraz kakao i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
 II ciasto: białka ubić z cukrem, dodać wiórki z proszkiem i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 st. C przez 30 min.
 Masa:
 Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
 Na cieście biszkoptowym ułożyć masę, przykryć II ciastem i polać polewą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 17675 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |