Tosty francuskie z owocami sezonowymi |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2-4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (24 porcje):
" 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
" 3 jajka (L)
" 150 ml mleka
" 2 łyżki cukru trzcinowego
" 1/2 łyżeczki cynamonu
" owoce
" cukier puder
" olej rzepakowy Rapso
" szczypta soli
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2111 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |