Orzeźwiająca sałatka arbuzowa z dressingiem miętowym i bagietką |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " arbuz 500 g
" czarne oliwki 6 sztuk na porcję
" cebula ½ sztuki
" ser feta 100 g
" mięta 2 garści
" oliwa z oliwek 4 łyżki
" sok z połowy cytryny
" czarny pieprz - szczypta
" szczypiorek do dekoracji
" Bagietka do odpieku (np. Dan Cake)
|
Opis przygotowania: Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2221 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |