|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Biszkopt orzechowy z ananasami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: biszkopt orzechowy:
5 jaj
ž szkl. cukru
7 dag mąki
5 dag zmielonych orzechów
1 ˝ łyżeczki proszku do pieczenia
masa:
1 puszka ananasów
1 jasny budyń
1 kostka masła
1 szkl. cukru
4 żółtka
biszkopt kokosowy:
4 białka
1 szkl. cukru
20 dag wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: Biszkopt orzechowy: białka ubić, dodając po 1 łyżce cukru. Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 30-40 min.
Masa: oddzielić ananasy i sok. Z soku (jeśli nie ma pełnej szklanki, uzupełnić wodą)ugotować jasny budyń. Masło. Cukier i żółtka utrzeć, dodać zimny budyń i pokrojone owoce.
Biszkopt kokosowy: białka ubić, dodać cukier. Dodać kokos i upiec na złoty kolor.
Na biszkopt orzechowy położyć masę, biszkopt kokosowy, masę, biszkopt orzechowy. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 10701 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|