Smalec wegański z fasoli marki Halina |
|
Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 1/2 opakowania Fasoli Piękny Jaś Karłowy marki Halina (250 g)
" 1 duża cebula
" 3 śliwki suszone
" 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
" 1 łyżeczka majeranku suszonego
" 4 kulki ziela angielskiego
" 2 liście laurowe
" 4 goździki
" olej rzepakowy
" sól himalajska
" świeżo mielony pieprz
|
Opis przygotowania: 1. Fasolę wypłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości. Odsącz, wystudź.
2. Wlej na patelnię 3 łyżki oleju oraz przyprawy i smaż 23 minuty. Następnie dodaj pokrojoną
Aw kostkę cebulę i smaż do zeszklenia. Wyciągnij liście laurowe, goździki oraz ziele angielskie.
3. Śliwki drobno pokrój i dodaj na patelnię.
4. Fasolę zblenduj, dodawaj stopniowo olej, aż do uzyskania gładkiego, gęstego kremu. Zmiksowaną fasolę przełóż na patelnię, dodaj sos sojowy, sól, pieprz i wymieszaj całość.
5. Przełóż smalczyk do słoiczka. Można go przechowywać do tygodnia w lodówce. Podawaj z chlebem. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2162 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |