Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach | 
	 | 
		  Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 2 mniejsze wędzone piersi z kaczki 
100 ml Sunquicka Pomarańcza 
25 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia 
3 łyżki soku z cytryny Limmi 
3 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti 
10 g szczypiorku 
3 pomarańcze 
50 g suszonych śliwek 
1 cebula (czerwona) 
75 g mrożonych czarnych lub/i czerwonych porzeczek 
25 ml syropu z czarnej porzeczki 
łyżka octu winnego czerwonego
 
  | 
	Opis przygotowania: Przygotuj sos zagotowując porzeczki i z syropem z czerwonej porzeczki i octem winnym. Pozostaw na lekkim ogniu, aż zgęstnieje. Posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę i szczypiorek. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, przekrój na mniejsze cząstki. Zmieszaj je ze śliwkami, cebulką, szczypiorkiem oraz sokiem z cytryn Limmi. Piersi z kaczki zamarynuj w Sunquicku zmieszanym z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pokrój je na cienkie plastry. Podawaj polane sosem porzeczkowym w towarzystwie pomarańczowej sałatki. Smacznego! | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 2614 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |