przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ziemniaki hasselbak z olejem Rapso i tymiankiem


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg ziemniaków (średniej wielkości)
5 łyżek oleju Rapso
tymianek suszony (ok. 2 łyżki)
6 łyżek startego parmezanu
sól
100 g mini mozarelli
250 g jogurtu greckiego
5 łyżek świeżych ziół wg uznania, np. koper, pietruszka, szczypiorek
1 słoiczek anchois
kolorowy pieprz

Opis przygotowania:
1. Ziemniaki wyszoruj, osusz.
2. Natnij ziemniaki na cienkie plasterki (nie przecinając ich do końca).
3. Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i posól.
4. Naczynie z ziemniakami przykryj folią aluminiową i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 30 minut.
5. Po tym czasie ściągnij folię, posyp tymiankiem i piecz ok. 30 minut do ładnego zarumienienia ziemniaków.
6. Zioła, anchois drobno posiekaj, dodaj do jogurtu, wymieszaj. Dopraw pieprzem, wymieszaj.
7. Upieczone, gorące ziemniaki posyp parmezanem i serwuj z mozarellą oraz sosem.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 258 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin