| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Roladki z indyka z bekonem i sałatką z dresingiem musztardowym na bazie oleju Rapso |  
	 |  
		  Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 16 sznycli z indyka 
32 plastry boczku wędzonego 
ok. 200 g moreli suszonych Kresto 
45 dużych ząbków czosnku 
4 ostre papryczki (opcjonalnie) 
250 ml wina białego wytrawnego 
1 łyżka masła 
olej  
sól, pieprz 
 
mix sałat 
sałata lodowa, papryka, marchewka 
składniki na dresing: orzechy piniowe Kresto, miód, musztarda, olej Rapso, sól, pieprz, czosnek
 
  |  
	Opis przygotowania: 1. Sznycle z indyka rozbijamy między dwoma arkuszami folii. 
2. Czosnek obieramy, ścieramy. Nacieramy nim roladki, które także solimy i pieprzymy. 
3. Morele kroimy w wąskie paseczki. 
4. Nakładamy porcję moreli na płat indyka i zawijamy. Owijamy 1 plastrem bekonu, a następnie kolejnym tak, aby zaczynały i nie kończyły się w tym samym miejscu (dzięki temu niepotrzebne będą nitki). 
5. Rozgrzewamy 5 łyżek oleju i na średnim ogniu podpiekamy ze wszystkich stron roladki. 
6. Dodajemy pozostałe morele oraz papryczki (jeśli chcemy, aby danie było pikantne). Całość zalewamy winem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 minut. Gdy płyn jest już mocno zredukowany, dodajemy masło, mieszamy i doprawiamy do smaku. 
7. Ugotowane kluski wyciągamy łyżką cedzakową, dodajemy oliwę, sól, pieprz, natkę i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. 
8. Przygotowujemy dresing. 2 łyżki musztardy (np. rosyjską), 1 starty ząbek czosnku, 1 łyżka miodu, ok. 1/2 łyżeczki soli, pieprz, olej (ok. 57 łyżek). Całość dokładnie mieszamy na jednolitą emulsję. 
9. Warzywa i sos podajemy w osobnych miseczkach. 
10. Jako dodatek możemy przygotować np. gnocchi, ziemniaki lub kopytka. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  flypr |  	| Przepis czytano już 2598 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |