przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Risotto z owocami morza


Poziom: ¶redni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
350 g mieszanki owocĂłw morza
200 g ryĹĽu do risotto marki Halina
2 szklanki bulionu
4 łyżki masła
3 Ĺ‚yĹĽki posiekanej cebuli
2-3 zÄ…bki czosnku
2 Ĺ‚yĹĽki tartego parmezanu
sok z cytryny
sĂłl, pieprz
natka pietruszki

Opis przygotowania:
3 łyżki masła rozgrzać w dużym rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Dodać ryż do risotto marki Halina i mieszać do wchłonięcia się tłuszczu. Następnie dodawać stopniowo bulion, mieszając aż każda jego porcja zostanie wchłonięta. Całość gotować przez ok. 20 min., cały czas mieszając. Mieszankę owoców morza opłukać, posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucić łyżkę masła, dodać owoce morza z czosnkiem, skroplić sokiem z cytryny i smażyć przez ok. 15 min. Do gotowego ryżu dodać owoce morza oraz pieprz i sól, wymieszać. Serwować posypane parmezanem i natką pietruszki.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 479 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ
















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin