|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Domowa granola |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
1 op. rodzynek Kresto (200 g)
400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
2 łyżki oleju Rapso
10 łyżek miodu płynnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka cukru z wanilią
szczypta soli
|
Opis przygotowania: 1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.
3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.
4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 710 minut, często mieszając.
5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.
Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 1900 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|