Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: SKŁADNIKI
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
2 główki sałaty
150 g wędzonego twarogu
pęczek szczypiorku
|
Opis przygotowania: CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min LICZBA PORCJI 4 porcje
PRZYGOTOWANIE:
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy liście większe dzielimy na pół. Formujemy z nich kieszonki, w które nakładamy pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu.
Wskazówka: Sałatę myjemy pół godziny wcześniej zdąży wtedy osuszyć się i łatwiej uformujemy kieszonki (nie będą wyślizgiwały się z dłoni).
Porada: Do przygotowania dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu |
|
Opis / Uwagi: Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. Można podać je jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzą się jako przekąski imprezowe podczas spotkań z bliskimi lub przyjaciółmi. |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 1874 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |