przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłecznik bez tłuszczu

Poziom: b. łatwy
Czas: 90 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
6 dużych jabłek renet,
3 szkl. mąki tortowej,
2 szkl. cukru,
1 szkl. orzechów włoskich,
3 jaja,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Opis przygotowania:
Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem na 0.5 h. Orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, wylać na natłuszczoną blaszkę. Piec w gorącym piekarniku około 50 min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7558 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin