przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik jabłkowy bez pieczenia

Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 3.80
Składniki:
- 25 dag masła lub margaryny
- 2 żółtka
- 50 dag jabłek
- 20 dag biszkoptów
- 1 opakowanie galaretki owocowej
- 20 dag (niepełna szklanka) cukru
- olejek waniliowy

Opis przygotowania:
Masło lub margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać kilka kropli olejku waniliowego, wymieszać. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i szybko wymieszać z utartą masą. Dno tortownicy wyłożyć szczelnie biszkoptami. Na biszkoptach umieścić masę jabłeczną. Tortownicę wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, zmniejszając o i/3 ilość wody. Tężejącą galaretką zalać torcik. Całość ostudzić w lodówce. Zamiast galaretki można wierzch torciku posypać posiekanymi orzechami, rodzynkami, udekorować owocami z syropu itp.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 9542 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin