|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bezy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 14 Ocena: 4.42 Składniki: 40 dkg cukru pudru,
8 białek,
bita śmietana z cukrem pudrem i kakao
|
Opis przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 15-20 dkg cukru, pod koniec ubijania dodawać powoli pozostały cukier. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, wyciskać przez "szpryckę" w pewnej odległości od siebie okrągłe ciasteczka, posypać cukrem pudrem, wstawić do ciepłego piekarnika i suszyć 2-3 godziny. Po wysuszeniu zdjąć ciasteczka podważając nożem, łączyć po dwa przekładając ubitą śmietaną z cukrem i kakao. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 11330 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|