|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciastka półfrancuskie śmietanowe z marmoladą |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 2.50
50 dkg (2.5 szkl.) mąki,
 25 dkg margaryny,
 1 jajo,
 1 żółtko,
 1 szkl. śmietany,
 szczypta soli,
 marmolada lub konfitura.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, jajo, żółtko, sól i szybko zarobić ciasto. Owinąć je w serwetkę i włożyć na noc do zimnej wody. Następnego dnia ciasto rozwałkować na grubość ok. 0.5 cm i wyciąć radełkiem kwadraty o boku 10 cm. Brzegi posmarować białkiem. Na środku każdego kwadratu ułożyć porcję marmolady lub konfitury, złożyć na pół po przekątnej lub wzdłuż, zlepić brzegi i upiec na złoty kolor w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu można ciastka polukrować
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 10310 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |