|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babka śląska |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.50 Składniki: - 20 dkg mąki wrocławskiej,
- 5 dkg mąki ziemniaczanej,
- 15 dkg cukru pudru,
- 10 dkg margaryny,
- 6 jaj, sól i olejek waniliowy,
- tłuszcz do formy.
|
Opis przygotowania: Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem dodając kolejno żółtka, wymieszać z ubitą pianą z białek przesypując przesianą mąką wrocławską i ziemniaczaną oraz dodać sól i olejek. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć, lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem z wanilią. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9788 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|