|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik brzoskwiniowy |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: 3 szkl. mąki,
7 jajek,
1 kostka zimnej margaryny,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki cukru,
1 kg twarogu 3-krotnie mielonego,
2 budynie śmietankowe,
1 szkl. cukru,
1 kostka margaryny,
1 szkl. cukru,
1 puszka brzoskwiń.
Ciasto kruche :
3 szkl. mąki,
5 żółtek,
1 kostka zimnej margaryny,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki cukru.
Masa serowa:
1 kg twarogu 3-krotnie mielonego,
2 jajka ,
2 budynie śmietankowe,
1 szklanka cukru,
1 kostka margaryny.
|
Opis przygotowania: Składniki na ciasto szybko posiekać i zagnieść, podzielić na 2 części, zamrozić.
Masa serowa: twaróg utrzeć, wsypać budynie, dodać miękką margarynę, dokładnie utrzeć. Ubić białko na sztywno, dodać żółtka i cukier wszystko wymieszać delikatnie.
Zamrożone ciasto potrzeć na grubych oczkach tarki (1 część) na ciasto wyłożyć masę serową. Pokroić brzoskwinie na cząstki, równo rozłożyć na masie serowej. Ubić 5 białek pozostałych z ciasta z 1 szkl. cukru. Przykryć pianą brzoskwinie, posypać drugą częścią potartego ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 170°C ok. 50 min. W razie zbyt szybkiego zrumienienia ciasta przykryć je folia aluminiową lub pergaminem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7241 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|