Drobiowe zawijaski "wielka feta" |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 10 Ocena: 4.80 Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1/2 opakowania sera feta
- 1/2 niedużej czerwonej papryki
- 2 małe ogórki
- musztarda
- jajko
- bułka tarta
- pieprz, sól
|
Opis przygotowania: Umyj mięso, osusz i podziel na cztery części. Rozbij na kotlety. Dopraw solą i pieprzem. Ser feta, paprykę i ogórki pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj. Farsz gotowy. Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką. Panieruj w jajku i bułce tartej. Przysmaż na złoty kolor.
Kurczaka podawaj z ryżem. Kompozycję potrawy uatrakcyjnią zielone oliwki.
Zamiast kiszonych ogórków do farszu z fety możemy dodać starty świeży ogórek lub drobno posiekaną miętę. |
|
Opis / Uwagi: Ryż będzie olśniewająco biały, jeśli do gotowania dodamy kulka kropli soli |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 14906 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |