przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Węgorz z cytryną

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
1 kg świeżego węgorza,
2 cytryny,
3 łyżki oleju lub oliwy do smażenia,
10 dkg pieczarek,
1 szkl. śmietany,
łyżka masła,
cukier,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Wypatroszonego węgorza dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić na 8 kawałków. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i obsmażyć ok. 10 min. rybę ze wszystkich stron. Cytryny wymyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w cienkie plasterki, skropić je sokiem z cytryny. Węgorza przełożyć do rondla. Dodać łyżkę oleju i usmażyć na patelni pieczarki. Przełożyć je wraz z cząstkami cytryny do węgorza, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Dodać masło i zagotować. Wlać śmietanę i podgrzać. Podawać na gorąco z ziemniakami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5886 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin