przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lasagne z pesto z pomidorów

Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
400 g makaronu do lasanii
250 g Pesto z Pomidorów Conte de Cesare
40 g sera parmezan utartego
Sos HP lub Sos Salsa Warzywna Casa Fiesta
Sos beszamelowy:
80 g masła
0,5 l mleka
80 g mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Przygotować sos beszamelowy: w rondelku roztopić masło i stale mieszając wsypywać stopniowo mąkę. Gdy mąka połączy się z masłem, porcjami wlewać zimne mleko. Gładki sos doprawić solą, białym pieprzem, gałką muszkatołową i gotować do zgęstnienia.
Połączyć sos beszamelowy z pesto i serem parmezan. Makaron na lasanię pojedynczo ugotować tak, by był lekko twardawy i osuszyć na papierze kuchennym. Prostokątną blachę posmarować masłem. Na przemian układać makaron i przygotowaną wcześniej masę. Całość przykryć folią aluminiową. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9869 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin