przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sandacz na grilowanych jarzynach

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy)
- 100 ml oliwy
- 1 limonka
- mieszanka przypraw (po łyżeczce do kawy: pieprzu białego
- czarnego i cayenne
- słodkiej papryki
- a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli)
- 3 kolorowe papryki (czerwona
- zielona
- żółta)
- 1 cukinia; salsa pomidorowa: puszka krojonych pomidorów bez skóry
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z 1 cytryny
- pęczek świeżej kolendry
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mieszankę przypraw dokładnie miksujemy. Filety z sandacza skrapiamy sokiem z limonki i obtaczamy z obu stron w przyprawach, strzepując ich nadmiar. Następnie zraszamy rybę oliwą i smażymy na grillu lub na patelni. Papryki i cukinię kroimy na plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 4736 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin