Skrzydełka z grilla a la Sasza |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: - 12 kurzych skrzydełek
- po 3 łyżeczki sproszkowanych przypraw: kminku
- kolendry
- słodkiej papryki
- 2 łyżeczki curry
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki lub bardzo ostrej cayenne (jeśli lubimy ostre potrawy)
|
Opis przygotowania: Wszystkie przyprawy mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i 2 łyżeczkami soli. Skrzydełka nacieramy mieszaniną i pieczemy na grillu około 20 minut, obracając od czasu do czasu. Są gotowe, kiedy sproszkowane przyprawy zmienią się w złotą, chrupiącą skorupkę. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 5522 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |