Skrzydełka z grilla a la Sasza | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 1 Ocena: 3.00  Składniki: - 12 kurzych skrzydełek 
- po 3 łyżeczki sproszkowanych przypraw: kminku 
- kolendry 
- słodkiej papryki 
- 2 łyżeczki curry 
- 2 ząbki czosnku 
- 1/2 łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki lub bardzo ostrej cayenne (jeśli lubimy ostre potrawy)
 
  | 
	Opis przygotowania: Wszystkie przyprawy mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i 2 łyżeczkami soli. Skrzydełka nacieramy mieszaniną i pieczemy na grillu około 20 minut, obracając od czasu do czasu. Są gotowe, kiedy sproszkowane przyprawy zmienią się w złotą, chrupiącą skorupkę. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	 | 
		| Przepis czytano już 6012 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |