|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet po wiejsku |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 4.60 Składniki: - 8 jajek
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki wody
- 4 ugotowane ziemniaki
- 300 g bekonu
- pęczek szczypiorku
- 2 małosolne ogórki
- 4 pomidory
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, a bekon w grubą kostkę. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w plasterki. Jajka roztrzepać z mlekiem i wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bekon, warzywa i połowę posiekanego szczypiorku. Na patelni rozgrzać masło i olej. Wlać 1/4 masy i smażyć omlet, tak samo postąpić z resztą masy dodając trochę tłuszczu na patelnię, aby otrzymać łącznie 4 omlety. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9102 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|