przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet po wiejsku

Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 4.60
Składniki:
- 8 jajek
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki wody
- 4 ugotowane ziemniaki
- 300 g bekonu
- pęczek szczypiorku
- 2 małosolne ogórki
- 4 pomidory
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, a bekon w grubą kostkę. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w plasterki. Jajka roztrzepać z mlekiem i wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bekon, warzywa i połowę posiekanego szczypiorku. Na patelni rozgrzać masło i olej. Wlać 1/4 masy i smażyć omlet, tak samo postąpić z resztą masy dodając trochę tłuszczu na patelnię, aby otrzymać łącznie 4 omlety. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9102 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin