przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rogaliki z ciasta półfrancuskiego

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Głosów: 6
Ocena: 4.17
Składniki:
- 1kg mąki
- 1 i 1/2 kostki margaryny
- 1/2 kostki masła
- 2 śmietany kremówki (kwaśnej)
- 3 jajka (żółtka)
- białko do posmarowania
- cukier do posypania

Opis przygotowania:
Mąkę mocno posiekać z margaryną i masłem. Żółtka połączyć ze śmietaną, dodać do mąki,szybko połączyć (nie wygniatać). Schłodzić .Wałkować i wycinać przy małym talerzyku 4 trójkąty. W środek kładziemy marmoladę lub ser. Piec 20 - 30 min w temp. 200-220 stopni.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9676 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin