Karkówka z grilla |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 10 kotletów z karkówki
1 szklanka oleju
1 szklanka jasnego sosu sojowego
1 główka czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka curry
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka oregano
|
Opis przygotowania: Czosnek obrać, wycisnąć przez praskę wszystkie składniki marynaty, wymieszać. Po godzinie włożyć do niej mięso, odstawić na 12 godzin kilkakrotnie "mieszać" mięso. Podczas pieczenia smarować mięso marynatą (najlepiej pędzelkiem). Podawać z grillowanymi tostami z tą samą marynatą i sałatką z pomidorów. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 11740 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |