przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet arbuzowy

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
1 kg arbuza
30 dag gotowego sorbetu cytrynowego
100 ml wytrawnego szampana
kostki lodu
4 plasterki cytryny

Opis przygotowania:
Z arbuza ociąć cztery cienkie plasterki. Zawinąć w folię przezroczystą, włożyć do lodówki. Resztę miąższu arbuza odkroić od skóry i pociąć na niewielką kostkę. Usunąć pestki. Miąższ włożyć do wysokiej miski, dodać sorbet cytrynowy i wszystko razem zmiksować na jednolitą gładką masę. Na koniec wlać szampan. Powstałą masę przełożyć do szerokiej, metalowej miseczki i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godziny. W tym czasie, co około 30 minut, należy masę solidnie przemieszać łopatkami miksera. Gotowy sorbet przełożyć do czterech ochłodzonych pucharków deserowych. Udekorować plasterkiem cytryny i kawałkiem arbuza.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6429 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin