|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sorbet brzoskwiniowy z likierem |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 10 dag cukru
5 świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń w zalewie
2 cytryny
80-100 ml likieru brzoskwiniowego
|
Opis przygotowania: Przygotować syrop: cukier wsypać do 150 ml wody, gotować, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie naciąć na krzyż, wrzucić na krótko do wrzącej wody, a następnie zalać zimną. Obrać ze skórki, przekroić na połówki, wyjąć pestki, a miąższ zmiksować. Przełożyć do metalowej miski, dodać sok z cytryn, likier oraz syrop z cukru. Wstawić do zamrażalnika na 4-6 godzin, mieszać co 20 minut. Gotowy deser przełożyć do pucharków. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 4540 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|